De omgeving

Het huis staat aan de rand van het dorp Pererenan (Canggu) op 500 meter (5 minuten lopen) van het strand. Het strand gaat door voor het beste surfstrand van Bali. Er staan enkele strandtentjes en er is een strand waar de sterke stroming ,die overal in Bali langs de kust staat, minder sterk is zodat daar kan worden gezwommen.
In het dorp zijn een paar kleine warungs (kruideniers). Het dorp is ongerept, typisch Balinees en geheel niet toeristisch. Toch zijn de toeristische centra vlakbij. Seminiyak is 15 minuten per auto en Kuta 20 minuten. Het vliegveld ligt op 25 minuten. Naar het noordwesten, op 20 minuten van het huis, ligt het golfterrein van Tanah Lot, dat al enkele malen gekozen werd tot het beste van Azie.
Alle belangrijke centra van Bali zijn binnen bereik, zoals DenPasar (20 minuten) en Ubud (40 minuten).

Wat Bali zo bijzonder maakt:

Vriendelijke mensen, natuurlijke attracties,  het hele jaar door een aangenaam klimaat en een groot veiligheidsgevoel.  En dan is er het magische Bali, dat moeilijk uit te leggen is. 
Zodra u uit het vliegtuig stapt merkt u dadelijk het verschil.  In de dorpen vindt u de rust en wijsheid in de gezichten van de oude mensen en de interesse en het respect bij de jongeren. Mannen zitten langs de weg hun vechthanen te koesteren, prachtig geklede vrouwen lopen trots met hun offerandes op het hoofd door rijstvelden naar de volgende tempel.  Er is de geur van bloemen, en in de verte hoor je het geluid van de gamelan muziek.
Reeds honderden jaren zijn Goden en geesten  een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven in Bali.  Gunung Agung - Bali's heilige berg - wordt internationaal beschouwd als een van de acht "Chakra" punten van de wereld.  Dit moet meer dan toeval zijn. Kijk uit, het moment dat je de magie van dit eiland voelt ben je verslaafd voor de rest van je leven.
De rijstbouw is altijd een van de belangrijkste landbouw productie voor eigen consumptie geweest. Tegenwoordig is het toerisme maar ook, kokosnoten, koffie, spijzen de belangrijkste bron van inkomsten
Bali heeft ong. 3.500.000 inwoners waarvan 95% Hindoe is, een klein percentage is Moslim, Boeddhist en Christen
De Hindoe religie in Bali is een variatie van het originele Hindoe geloof van India
De Balinezen streven naar een balans tussen de 2 tegenpolen, goed en kwaad. Er moeten regelmatig offers worden gebracht ter ere van de goede en slechte goden voor goed geluk and gezondheid
Een groot gedeelte van correct gedrag is gericht op de juiste uitvoering van rituelen. Voor de toeristen zijn deze dansen en processies een spectaculair gedeelte van de cultuur die men niet mag missen

  

Het Klimaat

Bali kent, doordat het zo dicht bij de evenaar ligt, een tropisch klimaat. Het ganse jaar krijg je aangename dagtemperaturen tussen de 28 en 32 graden celcius, 's nachts liggen de temperaturen tussen de 20 en 24 graden celcius. Het regenseizoen loopt van november tot maart en brengt hevige regens en  een hoge luchtvochtigheid. Meestal blijft de regen  beperkt tot een flinke bui aan het eind van de dag , 's avonds en 's nachts en is het de rest van de dag prima weer. Ook gedurende de natte moesson is het dus goed toeven op Bali. Belangrijk voordeel van deze periode: meer ruimte en rust. Van juni tot september is de luchtvochtigheid laag en gedurende deze periode van het jaar regent het bijna nooit, zeker niet aan de kust.
Lichte en gemakkelijke katoenen kleding is ideaal, als je de bergen intrekt neem je best ook een warme trui mee. Wens je vulkanen te gaan beklimmen kies dan voor stevige schoenen.

 

Geldzaken 

Travellercheques, in dollars of in euro's, zijn in te wisselen bij de banken en de vele 'moneychangers' die Bali rijk is. Dat geldt natuurlijk ook voor contant geld. Creditcards (VISA en Master Card) worden door veel restaurants en winkels geaccepteerd en bij de geldautomaten kan je er ook mee terecht. Opgepast voor de Belgen, met een gewone bankkaart kan je sinds januari 2011 geen geld meer afhalen.

 

 

 

Op het vliegtuig ??   klik hier   voor een vlucht klik op het vliegtuigje

                        of                  

 

Vragen omtrend het boeken van een vlucht vab Amsterdam of Brussel naar  naar Denpasar ( Bali ), mail ons gerust, wij helpen u graag.

Tanah Lot